Beer pong

Beer pong: Leuk gezelschapsspel!

Beer pong is al een aantal jaren geleden ontstaan in de Verenigde Staten, in New Hampshire om precies te zijn. Het spel is uitgevonden door studenten die op een camping verbleven en zich verveelden. Vroeger heette het spel beirut, omdat er meestal een pallet werd gebruikt.  Een pallet is een soort plank waarmee je de balletjes in de bekers probeerde te gooien.  Nu wordt het bijna niet meer beirut genoemd, maar blijft het bij beer pong. Het spel was vooral populair bij jongeren dat is nu nog steeds zo. Het spel wordt vaak gespeeld op verjaardagen of thema feesten en men vindt het vaak heel leuk.

Wat is beer pong?

Je weet nu hoe beer pong is ontstaan, maar wat voor spel is het nou en wat voor attributen heb je er bij nodig? Er zijn twee teams en elke team heeft 10 bekers in een pyramide vorm staan. In elke beker zit bier, vandaar de naam BEER pong, want beer vertaald uit het Engels betekent bier. Je kunt er ook voor kiezen om een andere drank in de bekers te doen of je kiest voor frisdrank als je met jonge kinderen dit spelletje wilt doen.  De spelers moeten van eenzelfde afstand de bekers in het bekertje proberen te gooien. Degene die heeft verloren moet het bier van de tegenpartij opdrinken. Of dit nou echt een straf is, laten we over aan jou. In dit spel communiceer je heel veel met elkaar en ben je eigenlijk altijd wel vrolijk. Het geeft een goed gevoel en meestal moeten mensen er ook om lachen. De bekers moeten op een verhoging staan, een tafel is daarom ideaal.

Kampioenschappen

Dit spel is heel leuk en grappig, maar zijn er hier ook wedstrijden voor? Ja, er zijn verschillende wedstrijden waar je aan mee kunt doen. In Nederland kun je naar Venlo toe in de café old Dutch. Daar wordt dan een competitie gespeeld tussen 124 teams en mensen uit verschillende landen. In de Verenigde Staten zijn er veel meer van deze kampioenschappen omdat dit nog veel meer populairder is. Er zijn verschillende prijzen die je kunt winnen, waaronder een grote geldprijs. Een kampioenschap winnen met beer pong is super leuk omdat je als team hebt gewonnen.

Meer lezen? Kijk dan op americancups.nl

 

Leave a Reply