keeperhandschoenen

Keeperskleding als Cadeau

Een keeper is een persoon die in het doel staat en de ballen tegen houdt. Er zijn bij verschillende teamsporten doelmannen aanwezig, de meest voorkomende is bij de sport voetbal. De keeper heeft een hele belangrijke rol, naast de verdedigers. De keeper moet namelijk alle ballen van de tegenstander tegenhouden en zorgen dat er geen punten worden gescoord. Als de bal er wel in gaat is het een punt voor de tegenstander en dat wil je natuurlijk niet als keeper en als teamlid. De keeper mag af en toe ook in het veld rennen, maar blijft meestal dichtbij het doel. Het kan zijn dat de keeper veel ballen tegen zich aan krijgt en daarom is het belangrijk dat er keeperskleding wordt gedragen, zo is er minder kans op blessures en heb je minder pijn.

Zijn keeperskleding nuttig?

Op de vraag zijn keeperskleding nuttig? Kan ik direct ja zeggen, want het is belangrijk dat je lichaam beschermd. Een bal kan met een hoge snelheid op je afkomen en als je dan net verkeerd staat kan het heel hard tegen je scheen aankomen. Daarom is het belangrijk dat je scheenbeschermers draagt. Ook is het belangrijk dat je een speciale broek en shirt aan hebt. Hiermee wordt je als team herkent, maar het beschermt je lichaam ook. Als je een T-shirt aan hebt van een slecht materiaal hebt je eerder kans op blauwe plekken. Ook moet je keepershandschoenen dragen, dit is niet alleen voor de veiligheid, maar ook zodat je de ballen goed kunt vangen. De keeper mag als enige uit het voetbalteam de bal vangen, als hij slechte handschoenen aan heeft kan dit er misschien wel uitglijden en kan de tegenstander de bal toch nog in de goal schieten.  Ook is het goed om je handen te beschermen anders heb je heel veel pijn, tijdens en na de wedstrijd en dat willen we natuurlijk niet hebben, want je moet in top conditie zijn.

Soorten keeperskleding

Naast de keeperstenue en handschoenen moet je ook voetbalsokken dragen. Maar ook thermokleding is zeer populair tijdens de koude winterdagen. Als je gaat trainen en het regent kun je er ook voor kiezen om een regenjas te dragen. Deze zijn speciaal gemaakt voor sporten en zijn dus niet de reguliere regenjassen. Al deze keeperskleding zijn beschermend, maar ook mooi en je hebt het in diverse maten en kleuren.

Leave a Reply